Sie befinden sich hier:

Meer internationale omzet met lokale betaalmethoden

U heeft een webwinkel of doet internationale verkopen via internet. Heeft u daarbij enig idee aan hoeveel nationaliteiten u verkoopt? Dat zijn er hoogstwaarschijnlijk veel meer dan alleen de Nederlandse, maar faciliteert u hen wel met de betaalmethode die voor hen het gemakkelijkst is?

iDEAL is voor ons in Nederland dan wel gangbaar, maar veel landen hebben hun eigen vertrouwde betaalmethoden. Het uitbreiden van uw betaalmethoden voor buitenlandse klanten is makkelijker dan u denkt!

Tegenhangers iDEAL

Wij hebben iDEAL, België heeft Bancontact, Duitsland heeft Giropay, Frankrijk heeft Carte Bleu… En zoom je nog iets verder uit, dan zie je dat de betaalmethoden zich per land nog verder uitkristalliseren in een aantal kleinere partijen. Het is namelijk lang niet overal zoals in Nederland, waar 70 procent van alle transacties via iDEAL wordt gedaan. In geen enkel land is één betaalmethode zo populair geworden als in ons land. Het is daarom te makkelijk geredeneerd als u het als online merchant naast iDEAL voor buitenlandse klanten denkt af te kunnen met Visa, Maestro en MasterCard, aangevuld met eventueel PayPal.

Onbenutte mogelijkheden

Nog te vaak wordt zo gedacht, en dat is jammer. Want waarom vertaalt u anders uw website in het Frans, Duits of Engels? U wilt uw internationale klanten bereiken – dan wilt u ze toch ook zo goed mogelijk bedienen? En dat doet u door klanten vertrouwde en lokale betaalmethoden aan te bieden. Zeker als u kijkt naar de cijfers wordt duidelijk dat juist deze betaalmethoden uw omzet ten goede kunnen komen en tegen lagere tarieven dan creditcards en PayPal! Het is daarom beter om voor internationale klanten Giropay, Bancontact, Sofort en Klarna aan te bieden.

Hoe faciliteert u dat?

Maar hoe vraagt u deze buitenlandse betaalmethoden aan? We horen u denken: een buitenlandse bankrekening openen, een aanvraag doen bij een bank aldaar, contracten afsluiten en vervolgens betalingen binnenkrijgen via 40 verschillende kanalen… Ingenico neemt u echter al deze zorgen uit handen. B2U helpt u met het aanvragen van één collecterend contract voor zowel iDEAL als de gewenste buitenlandse betaalmethoden. Op de achtergrond sluit Ingenico alle benodigde contracten voor u af en betaalt u uit. Zodoende ontvangt u slechts één keer per dag in één keer alle binnengekomen betalingen. Ingenico verzorgt zelfs de rapportages voor u!

Meer weten? Kijk hier!

Trust Guard