Sie befinden sich hier:

Meer consumentenvertrouwen dankzij Trust Guard-scans

De samenwerking tussen Safeshops en Business to You is een mooi voorbeeld van hoe twee organisaties elkaar kunnen versterken en samen tot een nóg completere dienstverlening kunnen komen. Aan het woord is Greet Dekocker, Managing Director bij Safeshops.

Wat is Safeshops?

Safeshops is het Belgische equivalent van Thuiswinkel.org. Het bedrijf zet zich als brancheorganisatie in voor de kwaliteit en betrouwbaarheid van webwinkels. Het doel is hiermee het consumenten- en klantenvertrouwen in online shoppen te vergroten en daarmee deze branche nog verder te laten doorgroeien en –ontwikkelen.

Juridisch vertrouwen

De kwaliteit en betrouwbaarheid van webshops wordt door Safeshops onder meer beoordeeld op basis van scans en screenings. Zo moet een juridische screening uitwijzen of een webshop voldoet aan de landelijke e-commerce-wetgeving. Getoetst worden bijvoorbeeld de algemene voorwaarden, het bestelproces, de klachtenprocedure en de privacyprocedures. Hiervoor werkt Safeshops samen met een onafhankelijk advocatenkantoor, dat naast haar controlerende taak ook direct juridische begeleiding biedt aan webshops. Webshops die aan alle juridische criteria voldoen en dus in orde worden bevonden, krijgen het ‘Verified by SafeShops.be kwaliteitslabel’. 

Technische websitebeveiliging

In de AVG-wetgeving is vastgelegd dat ondernemers in de e-commercewereld juridisch verantwoordelijk zijn voor de beveiliging van hun website. Safeshops stelt zich ten doel om ondernemers bewust te maken van online technische veiligheidsrisico’s en hen meer inzicht verschaffen in hun huidige veiligheidssituatie.

Freemium scan als eerste bewustwording

Bewustwording is de eerste stap naar verbetering, daarom biedt Safeshops de ‘Freemium security check’: een gratis passieve basisscan die een globale technische status van de websitebeveiliging geeft. De scan geeft op diverse onderdelen (bijvoorbeeld de geldigheid van het SSL-certificaat) een score van het bestaande veiligheidsniveau.

Greet Dekocker: “Wij zien deze scan als een eerste stap op de ladder van ‘cybersecurity awareness’, maar benadrukken wel dat hij niet volledig is wanneer je als webshop écht aan je veiligheidsbeleid wilt werken. Voor de leden van Safeshops die meer inzicht in hun veiligheidsrisico’s willen hebben, bieden wij, samen met de professionals van Business to You, een uitgebreidere en meer geavanceerde websitebeveiligingsscan aan.”  

Periodieke scan met Trust Guard conform professionele standaarden

Trust Guard scant geautomatiseerd en periodiek op tienduizenden bekende en onbekende beveiligingslekken, conform professionele standaarden zoals PCI/DSS, ISO27001, OWASP en AVG/GDPR. Hierdoor krijgt u een goed inzicht van de kwetsbaarheden op uw site. Maar dat is niet het enige wat Trust Guard doet. Aanvullend worden ook het SSL-certificaat gecheckt en op malware gescand. Veiligheid voorop!

Greet Dekocker vervolgt: “Wij begrijpen bij Safeshops als geen ander dat veel securityproblemen ontstaan door de snelle ontwikkelingen zoals van de internettechnologie, hackertechnieken, nieuwe versies van de webwinkelsoftware. En dit dan ook nog eens in combinatie met menselijke fouten of onwetendheid. Dat is logisch: iedereen heeft zijn of haar eigen expertise en er is geen enkel bedrijf dat expert kan zijn in security, marketing en website-ontwikkeling tegelijk. Hoe fijn is het dan als je periodiek – elk kwartaal, maandelijks, wekelijks of dagelijks – kunt scannen en grote problemen vóór kunt zijn?” 

Eenvoudig Trust Guard dashboard

De laagdrempelige en begrijpelijke rapportages van Trust Guard geeft iedere webshop de tools in handen om fouten bij te sturen en daarvoor de juiste partijen aan te spreken, zoals een hostingpartij of de websitebouwer.

Greet Dekocker: “Zonder dat je zelf alle kennis in huis hoeft te hebben, kun je problemen oplossen voordat het echt misloopt. En als je dat dus goed doet, word je beloond: namelijk met het Trust Guard keurmerk. Een keurmerk waarmee een webshop aan haar klanten kan aantonen dat ze veilig kunnen winkelen en dat hun gegevens in goede handen zijn. Essentieel, in deze tijden waarin de AVG en dus de juiste omgang met privacygevoelige informatie belangrijker is dan ooit!” 

Samenwerking

Dekocker is blij dat Safeshops haar leden dankzij de samenwerking met Business to You een complete dienstverlening kan aanbieden. “Trust Guard biedt een enorme meerwaarde om klanten mee te helpen bouwen aan het veiligheidsbeleid, dat voor zowel ons als onze leden zo belangrijk is.

• Safeshops: www.safeshops.be
• Safeshops Trust Guard pagina: www.safeshops.be/nl/partner/b2u/
• Freemium-scan: (met Trust Guard referrer-link): ecommerce.safeshops.be/freemium-security-audit
• Trust Guard gratis test: safeshops.trustguard.eu

Trust Guard