Sie befinden sich hier:

Alias Manager

Geen invoer van creditcardgegevens met de Alias Manager

Met de Alias Manager kunt u betalen door uw klant vergemakkelijken door een ‘one-click payment’ optie, periodieke betalingen met creditcards automatiseren en/of PCI/DSS-certificatie voorkomen, omdat u geen creditcardgegevens op uw server hoeft te laten invoeren.

 • Wat is een Alias?
  Een Alias is een identificatie van een kaartnummer waarmee u in de toekomst betalingen van dezelfde klant kunt vragen, zonder de creditcardgegevens opnieuw te laten invoeren door de klant.

 • Hoe werkt een Alias in combinatie met One-Click-Payment?
  Als een consument voor de eerste maal vanaf uw website naar Ingenico Internetkassa wordt gestuurd om te betalen, stuurt u een Alias mee ter identificatie (bijv. een klantnummer). Als de transactie lukt, slaat Ingenico Internetkassa de combinatie Alias-kaartnummer op het  PCI/DSS-gecertificeerde platform. Als een klant op een later moment weer bij u inlogt, en weer naar Ingenico Internetkassa wordt verwezen voor de betaling, en u stuurt de Alias mee, dan staan alle betaalgegevens vooringevuld gereed op de betaalpagina. Dit levert betaalgemak op en voorkomt invoerfouten.

 • Periodieke transacties
  Met Alias Manager kunt u periodieke transacties zoals abonnementen in rekening brengen zonder zelf over kaartnummers te hoeven beschikken. Omdat Ingenico Internetkassa al beschikt over de combinatie Alias-kaartnummer, kunt u met Ingenico eTerminal, Batch of DirectLink een transactie insturen met ‘ordernummer’, ‘bedrag’, ‘valuta code’, ‘omschrijving’ en ‘alias’. Ingenico Internetkassa zal voor de verwerking automatisch het bijbehorende kaartnummer gebruiken.

 • Beheer van Aliassen
  Via de backoffice kunt u de Aliassen invoeren en onderhouden.

 • PCI/DSS en Alias
  Omdat het kaartnummer niet op uw website wordt ingevoerd, ook niet bij periodieke transacties achteraf, voorkomt de Alias Manager dat u voor PCI/DSS moet certificeren, wat veel tijd, geld en aandacht bespaart voor uw bedrijf.
Trust Guard